Aile Arasında


Avrupa Yakası, bu ülkede gerçek bir başarıya ulaşmış; içerisinde çok değerli ustalar barındıran, yeni yüzler yetiştiren, birçok yetenekli ismi birarada izleme fırsatı veren; matematiği olan, zorlamadan uzak, samimi ve değerli bir sit-com dizisiydi. Gülse Birsel ismini hepimizin duymasına ve övgü toplamasına vesile oldu. Kendisi daha sonra Yalan Dünya dizisiyle yine aynı dinamikte; büyük ustaların elinin öpüldüğü yeni yetmelerin başının  okşandığı bir aile samimiyeti yakalamıştı.

Geçtiğimiz günlerde vizyona giren Aile Arasında filmi de kendisinin kaleminden çıkma, benzer yolda ilerleyen bir hikaye. Oyuncuların güçlü performansları ile coşan, bayağılık ve ucuzluğa kaçmadan güldüren; "mizahi" bir film.

Performans demişken; Demet Evgar ve Engin Günaydın takdire şayan.. Yüksek enerjileri hem filme hem de izleyen bizlere ışık saçıyor. Özellikle kendilerinin bulunduğu sahnelerde güldürü ve seyir keyfi oldukça yüksek. Ancak her ne kadar senaristliği ile alkış toplasa da Gülse Birsel'in canlandırdığı karakterden pek haz alamadım. Sinema salonunda da bulunduğu sahnelerde tepkisizlik hakimdi.

Filme gelecek olursak; son dönem sinemamızın için çıkılmaz gibi duran basit ve sığ komedilerinin yanında bize nefes aldırdığı için, karakter yaratımı ve bu karakterlerin incelikle işlenmiş olması takdiri hakediyor; ancak eksik noktaları da yok değil. Filmin bazı kısımlarında güldürmek üzerine çok düşünülmüş gibi, zorlama anları mevcut. Ayrıca bazı sahneler bir amaca bağlansa da çok ilgi çekmiyor. (Dede ile ilgili sahneler gibi)

10/7.5

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

14 Şubat Sevgililer Gününde İzlenecek Kalıplardan Sıyrılmış 14 Film

Dr Jekyll ve Mr. Hyde / 1931

The Crow / Karga / 1994